Confidenţialitate

Bucureștenii nu mai au parcare gratuită în centrul Capitalei. De acum taxare se va face în funcție de trei zone. Nicușor Dan: „Vor fi blocate roți” | AUDIO

De luni, 15 august, bucureștenii nu mai au parcare gratuită în centrul Capitalei. Se aplică noi tarife, iar toate locurile de parcare din jurul Primăriei Capitalei vor putea fi folosite cu plată de către oricine dorește.

Sunt trei zone în funcție de care se vor plăti locurile de parcare – de la 7 dimineața la 11 seara, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei, iar pentru zona 2 – 2,5 lei pe oră.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că tarifele sunt prevăzute într-un regulament mai vechi care nu a fost niciodată respectat. De data aceasta, cine nu plătește parcarea va fi sancționat, spune edilul:

„Noi avem un regulament de parcare, aprobat prin hotărâre de Consiliu General, 2018 dacă nu mă înșel, care prevede și tarife și sancțiuni și el nu a fost aplicat până acum. Decizia este de a-l aplica și se referă la acele 10.000 de locuri de parcare, cele cu linia albastră, pe care Primăria Municipiului București le gestionează. Dacă nu mă înșel, 200 de lei este amenda și nu plătești locul pe care l-ai ocupat. Dacă sancțiunea persistă, vor fi blocate roți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, potrivit Primăriei Capitalei, există mai multe tipuri de abonamente, iar riveranii pot beneficia de abonamente valabile nonstop cu sau fără rezervarea locului de parcare.

Acestea pot fi pe o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an.

Pe de altă parte, toate locurile de parcare din jurul Primăriei Capitalei vor avea statut de „parcări albastre” și vor putea fi folosite prin plata cu ora sau cu abonament de către oricine dorește.

Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare.

Citește și: Traficul de la metroul din București, în continuare îngreunat. Problema s-ar putea rezolva după rectificarea bugetară | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea