Confidenţialitate


Bucatarii resimt scaderea nivelului de trai: romanii nu mai comanda peste si vanat, ci pui cu cartofi


Scăderea puterii de cumpărare a românilor se vede și în farfurie. Cei mai mulți români care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile care includeau peşte, carne de vită sau vânat. Au revenit, ca în anii ’90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi sau piure, afirmă președintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România, Ștefan Bercea.

Înainte de criză, în 2008, erau clienți care cereau în restaurante chiar și carne de antilopă sau de crocodil.

Șeful Bucătarilor din România România mai spune că, în general, clienții restaurantelor caută porţii care să coste cel mult 30 de lei de persoană.


Ultimele stiri
Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO