Bucătari din întreaga Europă protestează față de restricții | VIDEO

În Riga, capitala Letoniei, mai mulți bucătari au protestat marți împotriva menținerii măsurii prin care restaurantele nu au voie încă să primească din nou clienți.

Acțiunile – ce au fost denumite “revoluția oalelor” – vor să atragă atenția asupra pericolului în care se afla restaurantele și hotelurile, lipsite de subvenții din partea guvernului, potrivit Euronews.
Bucătarii își îndeamnă colegii de pe întregul continent să facă gălăgie, în fiecare zi, lovind cu lingurile cratițele și oalele, la ora 18, până când cererile lor sunt auzite.

De altfel, protestul a fost preluat și de alți bucătari europeni. În Madrid, aproape 200 de bucătari, câțiva dintre ei cu stele Michelin, s-au adunat marți în fața clădirii Parlamentului spaniol pentru a atrage atenția asupra importanței pe care o au asupra economiei sectorul ospitalității.

Printre bucătarii decorați cu stele Michelin care au ieșit la protest s-au aflat Ramón Freixa, Paco Roncero, Mario Sandoval, Diego Guerrero, Oscar Velasco, Iván Muñoz, Pedro Larumbe și Pepa Muñoz.

După ce au dat citire unui manifest, bucătarii au lăsat pe jos uniformele purtate în bucătarii, ca semn de protest față de faptul că autoritățile nu iau măsuri pentru a proteja o ramură a economiei spaniole ce angajează 1,7 milioane de oameni și contribuie cu 6,2% din PIB.

Foto: captură video Euronews

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS