Confidenţialitate

Bruxelles: Teroriștii kamikaze au fost identificați. Un complice e încă liber

Najim Laachraoui (24 de ani) si Ibrahim El Bakraoui (29 de ani) sunt teroriștii kamikaze care s-au aruncat în aer marţi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles- au declarat surse din cadrul poliţiei. Khalid El Bakraoui (27 de ani), este autorul atacului sinucigaş comis la metroul din Bruxelles.

Iniţial, autorităţile belgiene anunţau că dublul atac sinucigaş de la aeroportul Zaventem a fost comis de fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui.

Se credea și că Najim Laachraoui este în viaţă, fiind dat în urmărire. Aseară, anchetatorii au anunţat că islamistul s-a sinucis în atentate. Potrivit serviciilor secrete occidentale, Najim Laachraoui este cel care a pregătit dispozitivele explozive utilizate în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Un al treilea islamist observat în imagini pe aeroportul din Bruxelles, complice al lui Najim Laachraoui şi al lui Ibrahim El Bakraoui, este cel mai probabil în libertate.

Atacurile teroriste din Belgia s-au soldat cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi și au fost revendicate de rețeaua teroristă Daesh-Stat Islamic.