Confidenţialitate

BRUXELLES: Liderii statelor comunitare, reuniți în Consiliul European

Șefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene se reunesc, joi și vineri, într-un summit la Bruxelles.

Lupta împotriva terorismului, problema migrației  și Brexit-ul vor domina dezbaterile.

România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care – săptămâna aceasta – s-a aflat în vizită oficială în Germania.

În marja reuniunii, liderul de la București se va întâlni cu noul președinte al Franței, Emmanuel Macron.

‘Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale’, se notează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

‘Președintele Klaus Iohannis va reafirma disponibilitatea României de a participa în mod activ la identificarea și punerea în aplicare a celor mai bune măsuri de prevenire și contracarare a diverselor provocări la adresa securității cu care se confruntă Uniunea. În cadrul discuțiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, Președintele României va sublinia că UE trebuie să-și consolideze rolul de lider în promovarea comerțului liber și echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creșteri economice durabile, a locurilor de muncă și a inovării. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizării instrumentelor de apărare comercială, pentru menținerea unui sistem eficient și modern împotriva practicilor concurențiale neloiale care amenință industria europeană. În contextul discuțiilor legate de Strategia europeană privind Piața Unică Digitală, Președintele României va susține atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivității și creșterii durabile a UE, precum și a facilitării accesului cetățenilor și mediului de afaceri la noile oportunități digitale’, adaugă Palatul Cotroceni.