Bruges, orașul ciocolatei și al berii

Clădirile din Bruges arată ca și cum ar fi făcute din turtă dulce, exact ca în basmul Hansel și Gretel. Din fericire, nu avem vrăjitoare, ci dulciuri și multe locuri superbe de descoperit. Despre acest oraș se zice că e Veneția Nordului, datorită faptului că e străbătut de canale, de-a lungul cărora se întind clădiri vechi, cu o arhitectură fermecătoare, catedrale medievale, muzee și ciocolaterii la parter.

 

Centrul istoric al orașului se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Impresionează Biserica Maicii Domnului, o clădire de peste 120 de metri înălțime, unde se află statuia Sfânta Fecioară cu Pruncul, realizată de Michelangelo. E singura lucrare a artistului renascentist care nu se află pe teritoriul Italiei. Din aceeași categorie – adică Artă și Cultură – este Bazilica Sfântul Sânge, care adăposteşte o fiolă de sânge despre care se spune că i-a aparţinut cu Hristos.

 

Însă, Bruges este fermecător indiferent pe ce străduță alegi să te plimbi. Iar cea mai bună modalitate pentru a-ți face o impresie de ansamblu este să mergi cu barca pe canale. Contra unei sume de  aproximativ zece euro, poți admira tot orașul. Iar, prin oraș, turiștii ar trebui să-și închirieze o bicicletă. La fel ca în Amsterdam, e cel mai bun mijloc de transport.

 

Și pentru că tot vorbim despre transport, în Bruges se poate ajunge cu trenul sau mașina. De pe Aeroportul din Bruxelles există trenuri care pleacă din oră în oră către Bruges. Dacă preferați să călătoriți cu mașina, tot în aeroportul din Bruxelles, sunt multe companii care închiriază autoturisme.

Bruges este destinația perfectă pentru amatorii de bere – sunt nu mai puțin de 500 de sortimente de bere – și de ciocolată. Este orașul în care nu ai cum să te mai gândești la siluetă când din vitrinele cofetăriilor îți fac cu ochiul tot felul de figurine și prăjituri din ciocolată.