Brexit: UE va da în judecată Marea Britanie dacă nu-și va achita toate obligațiile financiare

Uniunea Europeană va da în judecată Marea Britanie la Curtea Europeană de Justiţie, în cazul în care Londra nu-și va achita toate obligațiile financiare de pe urma Brexitului.

Ar fi vorba de o ”notă de plată” de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline.

Informațiile apar într-un proiect de plan de negociere obţinut de un ziar olandez, scrie The Independent.

Potrivit documentului, blocul comunitar ameninţă cu o luptă îndelungată în justiţie, pentru a recupera banii pe care îi consideră datorii restante după cei 43 de ani în care Marea Britanie a făcut parte din blocul comunitar.

“În acest caz: Ne vedem la Haga!”, a declarat un oficial european.  Curtea Europeană de Justiţie își are sediul la Haga, iar declarația oficialului este o replică la ameninţarea premierului Theresa May de a ieşi din Uniune fără nici un acord şi fără să plătească nimic.

Mai mulți parlamentari conservatori  i-au cerut premierului britanic să scoată ţara din Uniune fără nici un acord, în loc să accepte o factură atât de mare.

În acest sens, este citat un raport al unei comisii a Camerei Lorzilor, potrivit căruia Londra ar putea să plece fără să plătească, dacă acceptă să nu beneficieze de nici un acord cu UE.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS