BRAZILIA: Un general de armată, la conducerea Ministerului Sănătății

Preşedintele Braziliei a numit, miercuri, un general de armată în funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce doi predecesori ai ai acestuia au demisionat, la scrut timp unul după altul, din cauza modului deficitar de gestionare a crizei noului coronavirus.

Eduardo Pazuello nu are experiență în domeniu sanitar.

„Este un bun manager şi va exista o bună echipă de medici care va lucra în subordinea lui”, a spus președintele Jair Bolsonaro.

Guvernul a recomandat utilizarea de medicamente anti-malarie pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, în pofida faptului că experții au atenţionat asupra efectelor lor secundare.

Tot mai multe posturi-cheie din echipa lui Jair Bolsonaro, un nostalgic al dictaturii, sunt ocupate de cadre militare.

Președintele, care minimalizează efectele COVID-19, este aspru criticat pentru felul în care administrația sa gestionează epidemia.

Brazilia a înregistrat, marţi, un număr record de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus: 1.262 de decese, care au majorat numărul total de morţi cauzate de COVID-19 în această ţară la 31.199.

De asemenea, statul sud-american a raportat aproape 29.000 de noi contaminări, numărul total de cazuri ajungând la 555.383.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS