Confidenţialitate

Brazilia: Testarea unui vaccin anti-COVID, produs în China, a fost întreruptă | AUDIO

În Brazilia, a fost întreruptă testarea unui vaccin anti-COVID produs de o companie din China. Nu este clar încă motivul care a dus la suspendarea studiilor clinice.

Autoritățile braziliene au spus că ar avea legătură cu decesul unei persoane. Noi explicații sunt așteptate de la  Institutul de Cercetare Medicală din Brazilia.

Brazilia se află pe locul 3 în lume, după Statele Unite și India, cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, peste 5,6 milioane, și aproape 163.000 de decese.

Vaccinul produs de compania Sinovac Biotech din China se află în faza finală de testare în Brazilia, dar un incident advers sever produs pe 29 octombrie a determinat înreruperea testelor.

Nu este clar deocamdată dacă acest vaccin ar fi dus la moartea unei persoane. Șeful Institutului de Cercetare Medicală din Brazilia a negat acest lucru. Iar compania chineză, după ce i-a contactat pe cercetătorii brazilieni, a transmis că este încrezătoare în siguranța acestui vaccin.

De altfel, în China, acest vaccin a fost deja distribuit populației, adică celor care doreau să se imunizeze. Luna trecută, BBC a filmat sute de oameni, dintr-un oraș din China, care stăteau la coadă pentru a obține vaccinul.

Același vaccin produs de compania din China este testat în Indonezia și Turcia, țări care nu au raportat până acum efecte adverse severe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță