Confidenţialitate

BRAZILIA: Preşedintele Bolsonaro, supus unui test după simptome de COVID-19

Preşedintele Braziliei a anunţat, luni, că prezintă unele simptome de infecție cu noul coronavirus, fiind supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marţi, relatează France Presse.

Jair Bolsonaro, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronaviruslui, inclusiv febră 38 grade Celsius.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale din capitala Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o “radiografie pulmonară”.

“Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

De la începutul pandemiei, președintele, în vârstă de 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite ale Americii, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.