Confidenţialitate

BRAZILIA: Preşedintele Bolsonaro, obligat să poarte masca de protecţie

Un tribunal din Brazilia i-a ordonat preşedintelui Jair Bolsonaro să poarte o mască de protecţie în public, relatează BBC.

Liderul de extremă dreapta a participat la mai multe adunări politice în capitala Brasilia fără a-şi acoperi nasul și gura.

Preşedintele riscă o amendă zilnică de câte 400 de dolari dacă va continua să încalce regulile menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Mii de susţinători ai lui Jair Bolsonaro şi demonstranţi antiguvernamentali au organizat, recent, mainfestaţii separate în oraşe din toată Brazilia.

La Brasilia, poliţia a reuşit să menţină despărţite grupurile rivale care au organizat marşuri în apropierea clădirilor Congresului şi Curţii Supreme.

Adepţii lui Jair Bolsonaro au acuzat cele două instituţii că încearcă să reducă prerogativele șefului statului.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns, luni, la 8,84 de milioane, în timp ce bilanţul deceselor confirmate a urcat la 465.460, potrivit Organizaţiei Mondială a Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, s-a doborât din nou recordul de infectări într-o singură zi, cu peste 183.000, o cifră favorizată de creşterea numărului de cazuri depistate în Statele Unite şi în Brazilia, care ocupă primele două locuri în clasamentul celor mai afectate ţări din lume. Statul sud-american a depăşit la sfârşitul săptămânii trecute pragul de un milion de infectări.