Confidenţialitate

Brazilia: Nou record negativ de decese asociate Covid

Brazilia a raportat, vineri, un nou record de 3.650 de decese asociate Covid, la doar trei zile după ce a trecut pragul de 3.000 de persoane ucise de o pandemie scăpată de sub control, relatează France Presse.

În total, 307.112 persoane au fost răpuse de infecția cu SARS-CoV-2 de la începutul crizei sanitare în statul sud-american.

Creşterea semnificativă a mortalităţii observată începând cu ultima săptămână a lui februarie în Brazilia se explică prin nerespectarea gesturilor de barieră şi măsurilor sanitare, precum şi prin răspândirea rapidă a mutaţiei amazoniene P1, care ar fi mai contagioasă şi mai mortală.

De asemenea, ministerul a raportat aproximativ 84.245 de noi contaminări în 24 de ore, cifră ridicată care confirmă virulenţa actuală a epidemiei.

Brazilia a înregistrat, joi, pentru prima dată peste 100.000 de noi contaminări zilnice.

După Statele Unite ale Americii, Brazilia este ţara cu cel mai mare număr de decese şi infecţii cauzate de coronavirus.

Campania de vaccinare este foarte lentă. În puţin peste două luni, doar 6% dintre cei 212 de milioane de brazilieni au primit o primă doză şi 2% ambele.

Sunt utilizate doar două vaccinuri, cel de la Oxford/AstraZeneca şi CoronaVac, produs de laboratorul chinez Sinovac.

Vineri, autorităţile din statul Sao Paulo şi apoi din Brasilia au anunţat teste preclinice promiţătoare pentru mai multe vaccinuri 100% braziliene care ar trebui să permită accelerarea campaniei de vaccinare.