BRAZILIA: Greva partiala de 24 de ore in aeroporturile din Rio de Janeiro

Protestul vizează 20 la sută dintre angajați nemulțumiți de salariile prea mici și condițiile de muncă.

Brazilia aşteaptă în perioada competiţiei 3 milioane de turişti.

Autorităţile îi sfătuiesc să evite conflictele stradale şi plimbările pe timpul nopţii.

De asemenea, străinii trebuie să fie foarte prudenţi, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Ministerul de Externe de la București îi avertizează pe românii care merg în Brazilia cu privire la protestele sindicaliştilor.

Angajații de la metroul din Sao Paulo au suspendat protestele, dar va fi o grevă parţială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro.

Este grevă parțială de 24 de ore în aeroporturile din Rio de Janeiro, chiar în ziua începerii Campionatului Mondial de Fotbal. Protestul vizează 20 la sută dintre angajați nemulțumiți de salariile prea mici și condițiile de muncă.

Între timp, greviştii de la metroul din Sao Paulo au suspendat astăzi acţiunile de protest. Chiar dacă au reușit să obțină creșterile salariale dorite, oamenii sunt în continuare nemulțumiți de recentele concedieri din compania de transport.

Luni, Guvernul a anunţat concedierea a 42 de grevişti. Angajaţii ar fi comis acte de vandalism şi i-ar fi împiedicat să lucreze pe cei care nu participau la grevă.

De altfel, zeci de mii de brazilieni au iesit în ultimele zile în strada nemultumiti de costurile exorbitante ale organizării Campionatului de fotbal, în detrimentul serviciilor publice.