Brașov: un chirurg de la Spitalul Municipal Făgăraş este acuzat de malpraxis

Procurorii au deschis o anchetă penală în cazul unei femei care a murit la câteva zile după o operaţie. Pacienta a fost operată de fibrom uterin la Spitalul Municipal Făgăraş.

Familia acuză chirurgul care a operat-o pe femeie, că i-ar fi secționat un alt organ, ceea ce a dus la decesul pacientei.

Maria Iagăr, în vârstă de 49 de ani, s-a internat la Spitalul Muncipal Făgăraş pentru operaţia de fribrom uterin la sfârşitul lunii februarie. Femeia a fost operată, dar în timpul intervenţiei chirurgul ar fi secţionat din greşeală un ureter, care face legătura între rinichi şi vezica urinară, iar abdomenul i s-a umplut cu urină, povestesc rudele.

Potrivit sursei citate, chirurgul nu ar fi observat ce s-a întâmplat, iar după patru zile, pacienta a fost externată.

Familia povesteşte că ajunsă acasă, femeia s-a simţit din ce în ce mai rău, astfel că a fost solicitată o ambulanţă, care a dus-o la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. Acolo, în urma unei ecografii, medicii au stabilit că un ureter este secţionat, iar femeia a fost operată din nou, însă a decedat.

Rudele au depus o plângere împotriva medicului Doina Cerghit, care a operat-o prima dată pe femeie, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a deschis o anchetă penală în acest caz.

Conducerea spitalului Municipal Făgăraș nu anchetează deocamdată cazul, însă familia a sesizat procurorii braşoveni care au deschis o anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, spune Carmina Reit, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS