BRAȘOV: Tinerii internaţi cu suspiciune de meningită se simt bine şi vor fi externaţi

Cei 19 tineri internaţi în spital cu suspiciune de meningită după ce un băiat de 17 ani, prieten cu aceştia, a murit săptămâna trecută din cauza bolii, se simt bine şi urmează să fie externaţi. În cazul unuia dintre elevi a fost confirmată meningita bacteriană, iar pentru alţi patru sunt aşteptate rezultatele, probabilitatea de contractare a bolii fiind ridicată.

Cei 19 pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov au vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani.

Dintre cei 19 pacienţi, la un tânăr din Târlungeni a fost confirmată boala în urma unui test rapid, iar la alţi patru, apropiaţi ai tânărului decedat, se aşteaptă rezultatele, probabilitatea de infecţie fiind ridicată.

Tuturor pacienţilor internaţi li s-a recoltat lichid cefalo-rahidian pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei bacteriene, iar unde a fost cazul s-au făcut şi puncţii lombare.

În ultimele două zile, niciun pacient nu s-a mai prezentat la spital. În total, au fost consultate 200 de persoane care au intrat în contact cu băiatul de 17 ani diagnosticat cu meningită bacteriană şi care a murit joi la Spitalul de Pediatrie din Braşov.

De asemenea, s-au făcut dezinfecţii la Spitalul de Pediatrie, unde a decedat tânărul de 17 ani, dar şi la şcolile unde învăţau tinerii care au ajuns la spital, respectiv Liceul Silvic din Braşov, Colegiul Naţional Meşotă şi Şcoala Generală din Tărlungeni.

Adolescentul care a decedat avea 17 ani şi era din Tărlungeni. În urmă cu o săptămână, el participase împreună cu prietenii la o petrecere de majorat la Purcăreni, după care s-a îmbolnăvit. El a ajuns la spitalul de Pediatrie din Braşmiercuri seara şi în câteva ore s-a stins. Potrivit medicilor boala a avut o evoluţie fulminantă. Trupul tânărul a fost dus la Medicina Legală pentru autopsie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS