BRAȘOV: Spitalul județean extinde spațiul pentru internarea copiilor cu rujeolă

Pentru că se confruntă cu un val mare de internări pentru copii diagnosticaţi cu rujeolă, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov a decis să elibereze jumătate din secţia pentru adulţi a unităţii medicale, pentru a-i putea trata pe copii.

Astfel, 37 de copii sunt internaţi în prezent aici, iar medicii se aşteaptă şi la cazuri noi – transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica

Dintre cei 64 de copii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, jumătate au ajuns în unitatea medicală doar în ultimele două zile.

Pentru că nu mai aveau loc pentru toţi copiii bolnavi în secţia de pediatrie a spitalului, conducerea unităţii medicale a decis să le facă loc acestora în secţia adulţilor.

Jumătate din secţie a fost, astfel, eliberată . Medicii spun că cei mai mulţi copii internaţi sunt nevaccinati, sugari sau copii cu vârste mici.

Pe fondul epidemiei şi al înmulţirii cazurilor de rujeolă în Braşov, medicii fac apel din nou la părinţi să îşi vaccineze copiii la cabinetele medicilor de familie.

Rată de vaccinare cu ROR la Braşov este de aproximativ 70 la sută.

În acest moment, stocul de vaccinuri a fost refăcut, aşa că părinţii care solicită vaccinarea copiilor nu ar trebui să întâmpine probleme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS