BRAȘOV: Situație alarmantă din cauza meningitei

19 persoane au ajuns internate la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov în ultimele 72 de ore, cu suspiciunea de meningită bacteriană, după ce un baiat de 17 ani a murit din cauza acestei boli joi, la Spitalul de Pediatrie din localitate.

Între timp, un cazul unuia dintre pacienții internați, diagnosticul s-a confirmat la testarea rapidă. Chiar și așa, Direcția de Sănătate Publică Brașov nu a avertizat populația în legătură cu posibilitatea unei epidemii de meningită la Brașov.

Situația a devenit alarmantă la Brașov în ultimele zile, după ce un licean de 17 ani a murot la mai puțin de 24 de ore de la internarea la Spitalul de Pediatri din localitate. Medicii au bănuit că tânărul a murit din cauza complicațiilor unei meningite bacteriene și au prelevat probe pe care le-au trimis la București spre analiză.

Reprezentanții DSP au fost informați cu privire la această aituatie și au declanșat o anchetă epidimiologică. Au depistat peste 130 de persoane care au venit în contact cu tânărul decedat, iar în mai puțin de 3 zile, 19 persoane au ajuns să fie internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, prezentând simptome specifice meningitei.

Mai mult, o testare rapidă realizată în cadrul spitalului, a dovedit prezența bacteriei care determină boală, la unul dintre pacienți. Reprezentanții DSP Brașov nu au considerat însă necesar să informeze populația referitor la riscul unei epidemii, tinând cont că este vorba despre o boală gravă, transmisibilă, așteptând o confirmare a probelor trimise spre analiză.

În acest timp, Primăria din Tarlungeni, de exemplu,localitate apropiată de Brașov, în care locuia băiatul decedat și-a alertat pe Facebook locuitorii. Aceștia au fost sfătuiți să se prezinte urgent la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, dacă au febră, dureri de cap, stări de vomă, somnolență sau fotofobie.

Băiatul răpus de meningită era elev la Liceul Silvic din Brașov și participase acum două saptamani, la o petrecere de majorat, alături de câteva zeci de tineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS