Confidenţialitate

Brașov: Secția de oncologie a Spitalului de Copii se redeschide după lucrări de renovare

Secția de oncologie a Spitalului de Copii din Brașov a fost renovată printr-o investiție privată de peste 600.000 de euro și se redeschide marți, 29 noiembrie. Proiectul a fost inițiat de Asociația Dăruiește Viață și a fost susținut financiar de mai mult de 100 de companii și persoane fizice.

 

 

Secția de pediatrie oncologică,  diabet și boli rare a Spitalului de Pediatrie din Brașov deservește mai multe județe, peste 800 de copii fiind internați aici anual. Proiectul de reamanajare a secției a fost inițiat de Asociația Dăruiește Viață, care a adunat cu acest scop, din donații și sponsorizări, peste 620.000 de euro.

În luna august a acestui an, au fost începute lucrările de renovare. După trei luni, secția de oncologie a căpătat o cu totul altă față. Micuții care vor fi de acum încolo internați aici vor fi întâmpinați de culori, desene și personaje de poveste. Saloanele în care vor sta sunt dotate cu mobilier adecvat nevoilor lor, circuite medicale moderne și băi proprii. Secția reamenajată are acum 12 saloane, cu 25 de paturi.

Medicii secției spun că o astfel de investiție este mai mult decât necesară periodic, mai ales când aceasta este dedicată îngrijirilor acordate copiilor cu cancer, dar și altor micuți cu boli grave.

Proiectul va continua pentru modernizarea altor două secții ale Spitalului de Pediatrie din Brașov.