Braşov: Pregătire gratuită pentru elevii claselor a XII-a, la Universitatea Transilvania

Profesorii universitari de la Brașov oferă de astăzi pregătire gratuită pentru elevii claselor a XII-a care vor susține în vară bacalaureatul. Cursurile sunt susținute de profesorii catedrelor de limba română și matematică și au loc săptămânal, după un program prestabilit.

Conducerea Universității Transilvania din Brașov a venit cu această propunere – meditații gratuite pentru viitorii absolvenți de liceu-, după ce, în ultimii ani, rezultatele la examenul de bacalaureat au fost destul de slabe.  Profesorii universității spun că mulți dintre elevii care termină un liceu la Brașov ajung apoi să fie studenți într-una dintre facultățile existente în oraș. Nu numai notele de la examenul de bacalaureat, ci și pregătirea acestora par să fie într-un declin, așa că profesorii universitari spun că ar putea să încerce să schimbe această realitate, împreună cu elevii care vor să învețe mai mult decât li se predă la clasă sau să își aprofundeze cunoștințele culese de aici.

Începând de astăzi, elevii de clasa a XII-a au posibilitatea să facă pregătire de specialitate, gratuită, la matematică.

Meditațiile au loc chiar la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Brașov.  Cursurile sunt structurate pe diferite teme şi vor fi studiate şi subiecte posibile pentru bacalaureat. Orele de pregătire vor avea loc în fiecare luni, pînă la jumatatea lunii iunie, între 17.00 şi 18.30.

Din data de 4 martie, universitatea va începe şi pregătirea pentru limba română. Orele se vor ţine la Facultatea de Litere, în fiecare vineri, între 16.00 şi 18.00, pînă la finalul lunii mai.

Elevii care doresc să ia parte la aceste cursuri se pot înscrie în prealabil și pot consulta modul în care acestea au fost structurate de profesorii universitari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS