Confidenţialitate

BRAȘOV: Opt persoane au fost reţinute după conflictul de duminică din Săcele

Opt persoane au fost reţinute de poliţişti şi urmează să fie prezentate, astăzi, instanţei în vederea luării de măsuri preventive. Acestea sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Codului penal, orice infracțiune săvârșită în timpul stării de urgență poate fi pedepsită în regim agravat, la pedeapsa prevăzută de lege pentru respectiva infracțiune putându-se adăuga un spor de până la 2 ani închisoare.

Duminică seară, persoanele aflate acum în cercetare au fost implicate într-un scandal în municipiul Săcele, forţele de ordine fiind nevoite să tragă focuri de armă.

Duminică, în urma unui apel la 112, prin care o persoană reclama faptul că în Săcele a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale. Unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în plan vertical pentru restabilirea liniştii, a precizat sursa citată.

Au fost identificate 18 persoane care ar fi fost implicate în scandal, acestea fiind conduse la sediu pentru audieri. Șapte persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital, refuzând internarea, iar restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului.