Brasov – Omul de afaceri Ilie Luca a murit la spital

Omul brasovean de afaceri, Ilie Luca, a murit in luni dimineata la spital.

Omul de afaceri fusese adus in coma la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a fost victima unei altercatii cu trei barbati pe care i-a surprins la furat de porumb pe una dintre parcelele sale.

Milionarul braşovean a suferit atacul cerebral după ce a prins mai mulți hoţi pe o proprietate de-a sa din Codlea şi a fost atacat de unul dintre aceştia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, Ilie Luca şi doi angajaţi ai acestuia au surprins, pe un teren agricol aparţinând omului de afaceri, trei persoane care intenţionau să fure saci cu porumb. Una dintre acestea, un bărbat de 56 de ani, l-a îmbrâncit pe Ilie Luca, rănindu-l la mâini.

‘Unul dintre angajaţii victimei a sunat la 112 pentru a chema ajutoare. La sosirea ambulanţei, victima (Ilie Luca – n.r.), în vârstă de 75 de ani, era inconştientă şi se pare că a suferit un accident vascular cerebral’, afirma, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Cei trei suspecţi au fost prinşi vineri, iar magistrații Judecătoriei Braşov au dispus arestarea preventivă a bărbatului care l-a atacat pe omul de afaceri. Cei doi complici ai acestuia – doi tineri în vârstă de 16 și 21 de ani – sunt cercetaţi în libertate pentru tentativă de furt calificat.