Confidenţialitate

Brașov: Ministerul Mediului dă liber la vânat ciori, după ce păsările au distrus sute de hectare de culturi | AUDIO

Dupa ce în Brașov și localitățile apropiate ciorile s-au înmulțit și au devenit o prezență agasantă, Ministerul Mediului a decis ca păsările vor putea fi din nou recoltate. Măsura este primită cu bucurie mai ales de agricultorii care au avut de pierdut din cauza lor.

Stoluri întregi de ciori care brăzdează cerul  la orice oră a zilei în cartierele din Brașov, parcuri invadate de mizeria lăsată de acestea și culturi agricole distruse pe zeci și sute de hectare sunt aspectele ce conturează realitatea creată la Brașov în ultimul an.

Pentru că a existat interdicție în ceea ce privește vânătoarea ciorilor, acestea s-au înmulțit și au început să creeze tot mai multe probleme. Dincolo de disconfortul produs în zona urbană, agricultorii sunt cei mai afectați de pagubele pe care ciorile le aduc culturilor.

În primăvară, la Budila, sute de hectare au trebuit reînsămânțate.

Pentru a reduce incidenta situațiilor de acest fel, Ministerul a emis ieri un ordin prin care se poate relua recoltarea ciorilor. Autoritățile locale de la Brașov vor pune în aplicare ordinul și vor emite autorizații de vânătoare în zilele urmatoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica