Confidenţialitate

Brașov: Locurile din spitale pentru pacienții COVID sunt integral ocupate | AUDIO

Medicii din Brașov fac eforturi pentru a găsi soluții pentru cei cu stare severă și fac apel către pacienți să nu solicite ambulanța în cazul în care nu au nevoie reală de aceasta.

Situația legată de asistența medicală care poate fi oferită persoanelor infectate COVID-19 este din ce în ce mai îngrijorătoare la Brașov. În spitalele dedicate și secțiile pentru internările persoanelor diagnosticate cu coronavirus nu mai sunt locuri, iar medicii spun că apelează la centrul național de coordonare pentru a repartiza cazurile severe.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, Andreea Moldovan: „Din cauza lipsei de locuri, cei care solicită ambulanța cu speranța că vor fi internați, sunt consultați și întorși acasă, dacă starea acestora nu este gravă.”

Andreea Moldovan: Cei care solicită ambulanța și care nu au stare generală modificată, nu au suferințe extreme, nu au insuficiențe de niciun fel, să se gândească că ei ocupă în acest mod salvarea și poate alții care efectiv au nevoie nu au acces la acea mașină ca să fie transportați la spital.

La Brașov, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 137 de cazuri de coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la peste 8.200.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristina Nica