Confidenţialitate

Brașov: Două centre de vaccinare AstraZeneca fac imunizări și fără programare în platformă

Cei interesați se pot adresa direct celor două unități din Brașov, fără să mai fie nevoie să aștepte în platforma de vaccinare. Interesul însă pentru vaccinul AstraZeneca este scăzut la nivelul județului.

Deși sunt peste 1.500 de locuri libere doar 229 de brașoveni sunt pe lista de așteptare. În schimb, pentru serul Pfizer, așteaptă peste 25.000 de oameni.

Cele două centre din Brașov sunt în cartierul Tractorul și Sala Sporturilor. În fiecare centru aproape 100 de oameni pot fi vaccinați zilnic cu serul produs de AstraZeneca.

Doritorii se pot programa direct la numerele de telefon ale celor două centre, fără să mai aștepte pe lista de așteptare din platforma oficială.

La nivelul județului, potrivit platformei vaccin.live, în cele 29 de centre de vaccinare, sunt peste 1.500 de locuri libere pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, în timp ce pe lista de lista de așteptare sunt 229 de persoane.

Până la ora 12.00, pe lista de așteptare pentru un vaccin Pfizer se aflau 25.300 de persoane și niciun loc liber. Niciun loc liber nu 4este nici pentru imunizarea cu vaccin Moderna, iar pe lista de așteptare sunt aproape 1.800 de persoane, potrivit acestei platforme.