BRAȘOV: Deschiderea oficială a sezonului de schi

Deschiderea oficială a sezonului de iarnă 2018-2019 în Poiana Braşov va avea loc duminică, la baza pârtiei Bradul, urmând ca o parte din manifestări să se desfăşoare pe pârtie.

„Dorim ca sezonul de iarnă să-l marcăm cumva printr-o sărbătoare la baza pârtiei Bradul, aşa cum am făcut în ultimii patru ani. Ne-am gândit să interacţionăm mai mult cu clienţii şi cu cei prezenţi pe pârtie. Sunt foarte implicate şcolile de schi din staţiune, care vor oferi lecţii gratuite celor care vor dori să se iniţieze în acest sport, dar şi celor mai puţin avansaţi. Lecţiile sunt gratuite şi vor putea să se desfăşoare până în jurul orei 17.00, când pe pârtie încep demonstraţii ale schiorilor”, a afirmat preşedintele Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, Roxana Cojocea, citat de Agerpres.

De la ora 12.00, va urca pe scenă trupa Pam-Pam, care va susţine un spectacol pentru cei mici, iar de la ora 14.30, Moş Crăciun va ajunge la baza pârtiei Bradul, pentru a împărţi mici atenţii pentru copii.

Trei DJ vor mixa muzică pentru toate gusturile, pe tot parcursul zilei. De la ora 17.00, pe pârtia Bradul, şcolile de schi din staţiune, alături de Jandarmeria Montană şi Salvamont Poiana Braşov, vor susţine, timp de 40 de minute, mai multe demonstraţii pe pârtie, iar la lăsarea întunericului vor coborî cu făclii aprinse. Un spectacol de lasere şi un foc de artificii va încheia programul zilei.

Ninsorile din ultimele zile au făcut ca stratul de zăpadă să depăşească 80 de cm pe pârtii şi 20 de cm în staţiune.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Turism din Poiana Braşov, capacitatea de cazare a staţiunii este ocupată în proporţie de 90% în perioada Crăciunului şi 100% de Revelion.

În staţiune se schiază de săptămâna trecută pe toate pârtiile: Kanzel, Ruia, Drumul Roşu, Sulinar, Lupului şi pe cele două pârtii pentru începători Bradul şi Stadion.

Funcţionează telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradu şi Stadion. Ultima cursă a instalaţiilor de transport pe cablu este ora 16.00, iar închiderea pârtiile se face în jurul orei 16.40.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS