BRAȘOV: Cetatea Râșnov va fi restaurată printr-un proiect european de 16 milioane lei

Autoritățile locale au anunțată astăzi că, pe 30 iunie, la Alba Iulia, a fost semnat contractul european de finanțare în valoare totală de peste 16 milioane lei pentru realizarea proiectului “Restaurarea, Conservarea și Valorificarea Durabilă a Cetății Râșnov”, lucrările urmând să înceapă anul viitor.

Respectând funcțiile cetății, elaborate de managerul Direcției de Cultură Râșnov încă din august 2008, în incinta cetății vor funcționa șase spații pentru expoziții, un spațiu pentru expoziții în aer liber, un spațiu pentru evenimente culturale tip spectacol, un altul pentru centru de informare turistică și de patrimoniu și cinci spații cu destinație comercială și pentru ateliere meșteșugărești.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 16.004.094 de lei, primăria orașului Râșnov urmând să asigure suma de 766.628 de lei, reprezentând cofinanțarea de 2%. Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni de la data semnării contractului de finanțare — 30 iunie 2017, iar pentru lucrările de execuție sunt prevăzute 26 de luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS