Brașov: Centre de vaccinare în zonele considerate defavorizate.

Pentru că numărul de cazuri de rujeolă este în continuare mare la Braşov, autorităţile au decis să înfiinţeze centre de vaccinare în zonele considerate defavorizate.

Peste 700 de cazuri de îmbolnăvire u fost raportate în judeţul Braşov de la debutul epidemiei până acum – transmite corespondentul Europa FM, Cristina Nica.

În lunile septembrie şi octombrie, la Braşov au fost raportate peste 200 de cazuri noi de rujeolă, iar medicii spun că îmbolnăvirea a apărut cu precădere la copii neimunizaţi împotriva bolii.

Faţă de momentul izbucnirii epidemiei, numărul total al cazurilor de rujeolă este în descreştere, fiind totuşi destul de mare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, cei mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit în această perioadă provin din zone considerate defavorizate.

Tocmai de aceea, DSP a încheiat un protocol cu Asociaţia Pro Europa, care se ocupă de protejarea drepturilor romilor, pentru înfiinţarea unor centre de vaccinare în satele mai îndepărtate de reşedinţa de judeţ.

Acestea vor fi create după centralizarea numărului de copii nevaccinaţi.

Prin aceste centre se va sprijini vaccinarea, dar şi înscriera copiilor la medicii de familie din zonă.

Pentru judeţul Braşov, pe stoc, există acum peste 8500 de doze de vaccin antirujeolic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS