Brașov: Castelul Bran – cel mai vizitat obiectiv în minivacanța de Rusalii

Castelul Bran rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Brașov, în minivacanța de Rusalii peste 20.000 de turiști trecându-i pragul.

În perioada menționată, peste 23.000 de turiști au vizitat Castelul Bran, dintre care circa 1.000 au fost copii, în ziua de 1 Iunie, când au avut intrare gratis. Cei mai mulți turiști au fost înregistrați în ziua de 3 iunie, aproximativ 6.000, a precizat pentru AGERPRES, PR-ul Castelului Bran, Bogdana Balmuș.

Pe locul doi se situează Cetatea Râșnov cu 20.690 de turiști, iar alte câteva sute s-au aflat la Peștera Valea Cetății, la o distanță de 1,5 km de obiectiv, a afirmat viceprimarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Un număr mare de turiști au vizitat și Biserica Neagră, respectiv 6.484, ținând cont că în zilele de 4 și 5 iunie, când s-a desfășurat slujba de Rusalii, Biserica Neagră a fost închisă publicului pe tot parcursul celor două zile, potrivit purtătorului de cuvânt al obiectivului turistic, Frank Thomas Ziegler.

Peste cinci mii de turiști s-au aflat în minivacanța de Rusalii la Canionul 7 Scări, un loc foarte apreciat mai ales în zilele cu temperaturi ridicate.

Reprezentantul Regiei Locale a Pădurilor Săcele, care administrează Canionul 7 Scări, Popa Cristian, a declarat, pentru AGERPRES, că dintre cei peste cinci mii de turiști, 4.584 au vizitat respectivul obiectiv, iar circa 900 s-au dat cu tiroliana recent modernizată, cu o lungime de 2,1 km, care pornește de la Canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană și traversează pârâul Șapte scări prin mai multe puncte.