Brașov: Castelul Bran – cel mai vizitat obiectiv în minivacanța de Rusalii

Castelul Bran rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Brașov, în minivacanța de Rusalii peste 20.000 de turiști trecându-i pragul.

În perioada menționată, peste 23.000 de turiști au vizitat Castelul Bran, dintre care circa 1.000 au fost copii, în ziua de 1 Iunie, când au avut intrare gratis. Cei mai mulți turiști au fost înregistrați în ziua de 3 iunie, aproximativ 6.000, a precizat pentru AGERPRES, PR-ul Castelului Bran, Bogdana Balmuș.

Pe locul doi se situează Cetatea Râșnov cu 20.690 de turiști, iar alte câteva sute s-au aflat la Peștera Valea Cetății, la o distanță de 1,5 km de obiectiv, a afirmat viceprimarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Un număr mare de turiști au vizitat și Biserica Neagră, respectiv 6.484, ținând cont că în zilele de 4 și 5 iunie, când s-a desfășurat slujba de Rusalii, Biserica Neagră a fost închisă publicului pe tot parcursul celor două zile, potrivit purtătorului de cuvânt al obiectivului turistic, Frank Thomas Ziegler.

Peste cinci mii de turiști s-au aflat în minivacanța de Rusalii la Canionul 7 Scări, un loc foarte apreciat mai ales în zilele cu temperaturi ridicate.

Reprezentantul Regiei Locale a Pădurilor Săcele, care administrează Canionul 7 Scări, Popa Cristian, a declarat, pentru AGERPRES, că dintre cei peste cinci mii de turiști, 4.584 au vizitat respectivul obiectiv, iar circa 900 s-au dat cu tiroliana recent modernizată, cu o lungime de 2,1 km, care pornește de la Canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană și traversează pârâul Șapte scări prin mai multe puncte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS