Confidenţialitate

Brașov: Bilete de autobuz în schimbul ambalajelor reciclate | AUDIO

Brașovenii vor avea ocazia să recicleze ambalaje contra bilete de autobuz. Programul se va derula luna viitoare când se organizează Forumul Orașelor Verzi și ar putea fi extins dacă se va dovedi de succes.

În septembrie, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, brașovenii sunt încurajati să recicleze pet-uri, doze sau sticle cu ajutorului unui automat amplasat in Livada Poștei.

Cei care folosesc automatul vor primi un tichet pentru fiecare ambalaj adus, iar la 10 tichete primesc în loc un bilet de autobuz. Reprezentanții Primăriei Brașov se așteaptă ca programul sa se bucure de succes și să elibereze cât mai multe bilete de acest tip. Dacă așteptările edililor se vor împlini, Primăria ar putea aplica acelasi program pentru achiziționarea biletelor la teatru, operă sau filarmonică. Propunerea este de introducere a unor city-carduri care vor fi alimentate cu puncte pentru fiecare ambalaj reciclat, iar la un anumit număr de puncte, brasșovenii vor putea să le foloseasca pentru a obtine bilete de acces.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica