Confidenţialitate

BRAȘOV: Autobuzul turistic, scos la licitație pentru că nu e rentabil

De trei ani, autocarul supraetajat cumpărat de Consiliul Județean Brașov cu 300.000 de euro pentru a face curse turistice în oraș, zace nefolosit.

Autobuzul a fost tras pe linie moartă după ce s-a constatat că acesta producea pagubă la bugetul județului.

În 5 iunie se va organiza a treia licitație pentru vânzarea acestuia, iar în cazul în care autocarul nu se va vinde, se ia în calcul și donarea acestuia.

Autocarul a fost achiziționat în 2008 cu 300.000 de euro.

Pe timp de vară, acesta făcea curse în zona Centrului Istoric din Brașov, iar pentru a pleca în cursă era necesară formarea unui grup de cel puțin 10 persoane, biletul fiind de 5 lei de persoană.

În zilele ploioase, autobuzul nu era pus la dispoziţia turiştilor, iar după o perioadă, edilii județeni au constatat că activitatea sa nu era deloc profitabilă.

În plus, erau plătite constant diferite sume pentru întreținerea autocarului, care aduceau de fapt pagubă la buget.

Practic, Consiliul Judeţean a constatat că anual trebuie să investească 50.000 de lei pentru întreţinere şi documentele necesare, iar veniturile pe care le aducea autobuzul nu depăşeau 20.000 de lei.

În ultimii trei ani, autocarul supraetajat nu a mai fost deloc folosit și s-a încercat vânzarea acestuia.

Două licitaţii cu strigare au avut loc pe 26 octombrie, respectiv pe 6 decembrie 2017, însă nu s-a prezentat niciun participant.

O a treia licitație va avea loc în 5 iunie, cu prețul de plecare de 93.500 de euro.

În cazul în care nici această licitație nu se va încheia cu success, reprezentanții Consiliului Județean Brașov iau în calcul închirierea sau chiar donarea acestuia către Regia Autonomă de Transport în Comun din Brașov.