Brânza consumată de elevii de la Școala nr. 16 Pitești, infestată cu E-coli și stafilococ

Copiii de la școala nr. 16 din Pitești care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară s-ar fi putut îmbolnăvi din cauza brânzei de vaci servite la cantina școlii de o firmă de catering.

Produsul era infestat cu bacteria E-coli și cu stafilococ – arată rezultatele parțiale făcute de inspectorii sanitar-veterinari din județ.

Deși copiii au servit și alte produse de la acea firmă, deocamdată, doar în cazul brânzei rezultatele parțiale au fost pozitive, ne-a declarat prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”În urma acelei suspiciuni de toxiinfecție alimentară apărută la elevii de la Școala nr. 16 care au servit masa joia trecută, în urma emiterii buletinului de analiză parțial, pentru telemeaua de vacă s-au obținut ca rezultate stafilococ și e-coli pozitive. Așteptăm, în continuare, și rezultatele finale de la Institutul Național de Igienă și Sănătate Publică. Evident, ancheta este în desfîșurare”, spune prefectul județului Argeș.

Între timp, firma care livra mâncare la cantina școlii nr.16 din Pitești are activitatea suspendată și a fost amendată.

Copiii de la respectiva unitate vin acum cu pachet de acasă, până la finalizarea anchetei, mai spune prefectul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Activitatea firmei este suspendată până la finalizarea anchetei, copiii nu mai mănâncă acolo, la firma respectivă, și DSP și DSVSA au sancționat această firmă. Elevii au pachețel, în niciun caz nu mai mănâncă de la unitatea respectivă. În plus, se controlează toate școlile,  grădinițele și creșele unde se servește masa”, adaugă prefectul Cristian Soare.

Din cei 42 de copii care s-au prezentat, joia trecută, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, doar jumătate, adică 21, mai sunt internați, iar starea lor este bună.

Toţi copiii au spus că au mâncat, între altele, branză telemea vrac cu smântână şi mămăligă.

Zeci de elevi din clasele I şi a II-a de la Şcoala numărul 16 din Piteşti au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, joia trecută, au mâncat la after-school, la Şcoala nr. 16, din Piteşti, iar sâmbătă seară au apărut primele simptome.

Elevii au consumat la şcoală atât piept de pui la grill, cât şi pulpe de pui la cuptor, cu piure de cartofi sau pilaf de orez, cu salată de varză crudă, iar ca desert copiii au primit prajitură cu miere şi ciocolată sau biscuiţi. Toţi copiii au afirmat că au consumat branză telemea vrac cu smântână şi mămăligă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS