Confidenţialitate

Brancardierul de la ”Victor Babeș” care a ucis o pacientă, condamnat la închisoare cu suspendare

Brancardierul care a ucis din greșeală o pacientă internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, după ce a deconectat-o de la instalația de oxigen pentru că a confundat-o cu o persoană decedată, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Potrivit ziarului Gândul, bărbatul va trebui să execute o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu suspendare.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, care era internată în stare gravă la secția ATI a Spitalului „Victor Babeș” din București, a murit la sfârșitul anului trecut, după ce, dintr-o eroare, a fost detubată.

În seara tragediei, colega de cameră a femeii murit, iar brancardierul Cristian Popescu trebuia să ajute personalul medical să deconecteze persoana respectivă. Acesta a luat-o, însă, înaintea tuturor și a smuls tubul de oxigen al femeii care trăia, fără să observe că pacienta decedată era acoperită cu un cearșaf.

Brancardierul a fost condamnat în primă instanţă de Judecătoria Sectorului 3. Decizia nu a fost atacată cu apel şi a rămas definitivă:  un an si 10 luni de închisoare cu suspendare, timp de doi ani acesta nu va mai avea voie să lucreze ca brancardier sau într-un spital şi muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru 60 de zile.