Braila: Vicepresedintele liberal al Consiliului Judetean, Ovidiu Nechita, a fost demis (AUDIO)

Totul s-a întâmplat în urma unei ședințe convocată de aleșii de la PSD și de aliații lor de la UNPR și PC.

După două eșecuri succesive, grupul majoritar din Consiliul Judeţean Brăila, format din aleşii PSD-PPDD-UNPR, a decis în această după-amiază demiterea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a liberalului Ovidiu Nechita.

Totul s-a întîmplat într-o ședință convocata de grupul consilierilor majoritari după ce dimineață nu au reușit să-și impună proiectul de demitere într-o ședință convocată de Nechita.

Social-democrații au încercat să introducă pe ordinea de zi proiectul de demitere a liberalului din funcție și pentru că acesta nu a acceptat ca agenda ședinței să sufere modificări, majoritatea a părăsit sala, convocând o nouă ședință pentru după-amiază.

PSD-PPDD și UNPR au votat în unanimitate ca Ovidiu Nechita să fie demis din funcția de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pe care o deține de mai bine de 2 ani dar și din funcția de președinte interimar al administrației județene, în care a fost desemnat de prefectul județului, după suspendarea lui Gheorghe Bunea Stancu.

Ovidiu Nechita contestă ședința și, implicit, deciziile adoptate. Cuvântul final îl va avea însă Instituţia Prefectului, care trebuie să decidă dacă ședința și hotărârile luate au fost sau nu legale.