Brăila: Petrecere cu mici și bere pe un sloi de gheață de pe Dunăre

Petrecere cu mici și bere în mijlocul Dunării, la Brăila, unde câțiva tineri puși pe distracție au făcut grătar pe un sloi de gheață care plutea în derivă.
Inedita petrecere a fost pusă la cale de șapte tineri din localitatea brăileană Gropeni, situată pe malul Dunării. Temerarii petrecăreți s-au gândit să încheie iarna într-un mod ieșit din comun, așa că s-au suit într-o barcă, au luat cu ei toate cele necesare și s-au instalat pe un sloi uriaș de gheață, care plutea în derivă pe Dunăre, relatează presa locală.
După ce au ancorat barca de sloi și și-au făcut un sistem de salvare din bidoane goale de plastic, care să-i ajute în caz că banchiza de gheață s-ar fi rupt, petrecăreții din Gropeni s-au apucat de făcut grătarul și de chefuit, cu mici, fripturi, bere și vin din belșug.
Au petrecut câteva ore bune, până la lăsarea întunericului, timp în care sloiul s-a mișcat încontinuu.
Ca să marcheze momentul cum se cuvine, băieții veseli din Gropeni au lansat lampioane luminoase și au desfăcut o sticlă de șampanie. Apoi s-au întors cu bine la mal.
Unii dintre ei recunosc deschis că n-au trăit așa senzații tari în viața lor și că le-a fost teamă că banchiza pe care petreceau să nu se rupă. Alții susțin însă că ar repeta experiența oricând și că nu avea ce să se întâmple rău, întrucât sloiul era solid și avea o grosime sub apă de cel puțin trei metri. Mai în glumă, mai în serios, petrecăreții din Gropeni spun că au făcut grătar în mijlocul Dunării ca să nu aprindă focul în pădure.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS