Confidenţialitate

Brăila: Încă un suspect arestat în cazul atacului asupra baschetbaliștilor americani

Un agent de pază la clubul din Brăila unde au fost înjunghiaţi baschetbalişti americani Joseph McClaim şi Darrell Bowie a fost reţinut pentru mărturie mincinoasă.

El este bănuit că a ascuns elemente esenţiale din incidentul care a avut loc în barul brăilean.

Agentul de pază a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul Inspectoratului de Poliţie Brăila după ce procurorii au stabilit că, în calitate de martor, acesta a minţit organele de anchetă, ascunzând elemente esenţiale din incidentul care a avut loc în barul brăilean.

Bărbatul a mai depus mărturie la Poliție în calitate de martor pe 16 septembrie, deoarece a fost la serviciu în timpul incidentului.

Martorul ar fi semnat o declaraţie mincinoasă, ceea ce i-a împiedicat pe anchetatori să afle indentitatea autorului şi elemente despre desfăşurarea incidentului şi intervenţia agenţilor de pază.

După ce procurorii au descoperit probe privind mărturia mincinoasă, bărbatul a fost reţinut şi sâmbătă urmează să fie prezentat magistraţilor brăileni cu propunere de arestare preventivă.

În arest preventiv se află şi Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev, care este principalul suspect în acest dosar.

Magistraţii Tribunalului Brăila au decis să-l trimită după gratii pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel Galaţi a respins apelul bărbatului acuzat de tentativă de omor, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.