Confidenţialitate

Brăila: Două persoane infectate cu virusul West Nile, internate la spital în stare gravă

Două persoane, în vârstă de 71 și 86 de ani, au ajuns în stare gravă la spital, în urma infecției cu virusul West Nile. Cei doi, un bărbat și o femeie, se află internați la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Brăila.

Cele două cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate la o femeie de 86 de ani din orașul Brăila și la un bărbat de 71 de ani din localitatea brăileană Gropeni.

Cei doi au o formă severă de boală și au fost transferați la secția de terapie intensivă a spitalului Județean de Urgență Brăila, cu evoluție nefavorabilă.

Direcția de Sănătate Publică din Brăila a început o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-au infectat cei doi.

Virusul West Nile se transmite la om prin înțepătura țânțarilor infectați, însă mai puțin de 1% dintre persoanele infectate dezvoltă simptome.

Persoanele de peste 60 de ani sau care suferă de diverse boli pot prezenta dureri puternice de cap și și dureri musculare, febră, vărsături și stare generală alterată sau chiar pot face encefalită ori meningită.

DSP Brăila ne amintește că, în special seara sau atunci când mergem în parc, în pădure sau la pescuit, să luăm măsuri pentru a ne proteja de țânțari, adică să purtăm bluze cu mâneca lungă și pantaloni lungi sau să aplicăm pe piele produse care alungă țânțarii.

Citește și: Nu avem deficit de medici, dar în 10 județe ar trebui ca angajările să fie fără concurs, spune președintele Colegiului

Foto: Shutterstock