Confidenţialitate

BRĂILA: 10 persoane rănite în atacul comis de un tânăr şofer

Autoritățile anunță un bilanț în creștere al victimelor. În acest moment nouă persoane au cerut ajutor medical și au ajuns la spitalul din Brăila. Bărbatul înjunghiat în localitatea Cazașu este în stare gravă și se află în continuare în operație.

Pe lângă cele nouă persoane care primesc acum îngrijiri, o femeie care a avut un atac de panică în urma atacului s-a prezentat și ea la camera de gardă, însă medicii au stabilit că poate pleca acasă.

Potrivit poliției, totul ar fi pornit de la o ceartă în localitatea Cazașu din cauza unei mașini. Tânărul în vârstă de 20 de ani a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul cu care s-a certat, după care a fugit cu mașina către Brăila.

Pe centura orașului Brăila, șoferul a intrat în plin într-un grup de pietoni și apoi a fugit la Brăila Mall, unde a intrat în plin în ușile centrului comercial, rănind alte persoane.

Printre răniți se află și doi copii, în vârstă de 11, respectiv 13 ani. ”Sunt stabili și vor rămâne sub observație”, a precizat Alina Neacșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brăila.

Atacatorul a fost reținut de polițiști, care caută să stabilească dacă a avut discernământ în momentul în care a comis atacurile. La rezultatul cu etilotestul, bărbatul avea 0,37 mg/l în aerul expirat, potrivit datelor preliminare comunicate de poliție. El își luase carnetul de conducere în luna februarie a acestui an.

În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.