BRĂILA: Ambulanță atacată cu pietre de protestatari

O ambulanță care transporta doi pacienți a fost atacată cu pietre, vineri seara, de mai multe persoane care protestau în apropierea Spitalului Județean Brăila, unde o tânără mamă a murit la o lună după ce a născut în unitatea medicală.

Reprezentanții Poliției au confirmat incidentul, relatează Mediafax.

Cei aproape 25 de participanți la protest au fost identificați și urmează să fie audiați.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru distrugere în condițiile în care unul dintre geamurile autospecialei a fost spart.

„Câteva persoane dintr-un grup de 25 de protestatari, în timp ce se deplasau pe Șoseaua Buzăului, dinspre Spitalul Județean către Barieră, ar fi aruncat cu pietre într-o ambulanță. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate și a se stabili cele care se fac vinovate de comiterea infracțiunii”, au trasmis reprezentanții IPJ Brăila.

Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să înceapă de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean, unde o tânără de 19 ani care a murit la o lună după ce a născut.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, a protocoalelor şi a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor.

Decesul tinerei mame a fost cauzat de un rest de placentă în organism, potrivit legiștilor.

În acest caz, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mama tinerei a declarat că săptămâna trecută, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cmp, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Câteva zeci de persoane au protestat, joi seară, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, cerând demisia managerului unităţii spitaliceşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS