Brad Pitt dă bani pentru căsătoriile gay

Brad Pitt a lansat un apel public, donând el însuşi suma de 100.000 de dolari, unei asociaţii care sprijină legalizarea căsătoriilor gay.

Brad Pitt îi îndeamnă pe americani să facă donaţii, în următoarele 24 de ore, pentru Human Rights Campaign (HRC), o asociaţie care luptă pentru drepturile homosexualilor şi pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Pentru fiecare dolar donat, actorul va dona aceeaşi sumă, până la pragul de 100.000 de dolari.

Un referendum pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale va avea loc săptămâna viitoare, în acelaşi timp cu scrutinul prezidenţial, în statele americane Maine, Maryland, Minnesota şi Washington.

‘Este ultima noastră şansă de a face diferenţa’, a spus Brad Pitt în mesajul său, publicat pe pagina principală a site-ului organizaţiei Human Rights Campaign. ‘Dacă sunteţi ca mine, atunci nu vreţi să fiţi nevoiţi să vă întrebaţi, a doua zi după alegeri: «ce aş fi putut să fac?»’.

‘Cuplurile homosexuale – prietenii noştri, vecinii noştri – trebuie să beneficieze de aceeaşi protecţie ca oricine altcineva’, a adăugat actorul american. ‘Donaţi în contul National Marriage Fund de la HRC imediat, aşa cum am făcut eu, şi, împreună, vom face ca ţara noastră să progreseze, până în ziua când nu vor mai exista cetăţeni de clasa a doua’.

Căsătoria oficială dintre persoanele de acelaşi sex nu este recunoscută la nivel federal, dar este recunoscută în şase dintre cele 50 de state americane şi în capitala federală Washington.