Confidenţialitate

BOTOȘANI: Simulare de dezastru pe Siret

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani desfăşoară joi, între orele 10.00 și 15.00, un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție la fenomene meteorologice periculoase și/sau poluări, respectiv accidente la construcții hidrotehnice.

Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de mare magnitudine, coroborat cu precipitațiile abundente ce au dus la creșterea râului Siret și a nivelului apei în acumularea Rogojești, se produce o breșă în digul barajului, incident tehnic care provoacă inundarea localităților din aval.

Pentru coordonarea şi concentrarea resurselor se va utilizează tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), pusă la dispoziţie de Institutul Națională de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială București (INCAS) cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La acţiunile de intervenţie vor participa forţe şi mijloace ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Neamț şi Suceava.

În cadrul simulărilor, va fi testată capacitatea de punere în aplicare a planului roşu de intervenţie.

Autoritățile botoșănene le cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune, făcând apel către populaţie să respecte regulile stabilite de către autorităţi.