Confidenţialitate

Botoșani: A fost anulată autorizația grădiniței unde un copil a căzut în fosa septică

Grădinița din localitatea botoșăneană Sat Nou – unde luni un copil în vârstă de 3 ani a căzut în fosa septică – nu mai are voie să funcționeze.

Direcția de Sănătate Publică a decis să-i anuleze autorizația după acest incident, iar preșcolarii vor fi mutați într-o școală din apropiere.

De asemenea, instituția a primit o amendă de 3.000 de lei, iar procurorii au început și ei propria anchetă pentru neglijență în serviciu in rem, așadar, deocamdată nicio persoană nu este vizată.

Am stat de vorbă cu purtătoarea de cuvânt a DSP Botoșani, Angela Staficiuc.

“S-a aplicat o amendă și a fost dispusă o măsură complementară de anulare a autorizației sanitare de funcționare. S-a recomandat relocarea preșcolarilor la Școala Primară nr.1 Todireni, situată la circa 350 de metri, cu efectuarea amenajărilor corespunzătoare și solicitarea la Direcția de Sănătate Publică a reautorizării sanitare pentru noile condiții de funcționare”, a declarat, pentru Europa FM,  Angela Staficiuc.

Poliţiştii din Botoșani au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce un copil de trei ani a căzut, luni, într-o fosă septică, la Grădinița cu Program Normal Todireni.

Simona Vezeteu, mama băiatului, a declarat că a fost chemată la grădiniță și și-a găsit fiul învelit într-un prosop, după care i s-a spus doar că a căzut în fosă. Angajații grădiniței i-au recomandat femeii să-l ia acasă și să-i dea o pastilă.

Şi IPJ Botoşani a început o anchetă, iar inspectorii vor să afle de ce fosa nu era acoperită corespunzător și care este motivul pentru care conducerea unității de învățământ nu a sunat imediat la 112.