Confidenţialitate

BOR, despre educația sexuală în școli: Este un atentat la inocența copiilor | AUDIO

Biserica Ortodoxă se declară pentru orice tip de educație cu adevărat utilă și autentic formatoare pentru copii și atrage atenția că în școli există deja materii al căror conținut este deja adecvat predării noțiunilor legate de sexualitate. În același timp, Biserica este de părere că cei care susțin introducerea educației sexuale în școală nu sunt interesați de rezolvarea problemelor reale din societate, cum ar fi disoluția familiei și abandonul școlar.

Discuția legată de introducerea educației sexuale în școli a revenit în prim plan după ce președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii prin care parlamentul a înlocuit termenul de educație sexuală cu cel de educație sanitară și a condiționat participarea elevilor la cursuri de acordul scris al părinților. Reprezentanții USR PLUS par să fie singurii care susțin acest proiect. Dan Barna explică:

”Haideți să scoatem capul din găleată și să acceptăm că copiii noștri sunt mai buni decât noi la să se uite pe telefon și accesul la informație pervertită le este mult mai la îndemână decât credem noi.”

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, face apel la echilibru, mai ales că nu există un consens în rândul deputaților și senatorilor din arcul guvernamental.

”Sper să satisfacă, pe de o parte, părinții care sunt îngrijorați că ar putea fi folosită educația în școli într-un mod nepotrivit pentru copiilor și cei ce susțin, pe bună dreptate, că este nevoie de educație”.

Despre educația sexuală s-a discutat și la Deșteptarea României, de la Europa FM. Ștefan Pălărie, senator USR PLUS a explicat ce modificări ar urma să fie aduse

Educație sexuală cu cadre didactice, doar de la clasa a 5-a începând, și cu posibilitatea părinților de a-și retrage copii din aceste programe.”

Proiectul este acum la Senat. România este pe locul doi în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente. Ne întrece doar Bulgaria, potrivit unui raport UNICEF.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
X