Confidenţialitate

Bookfest se întoarce după 3 ani de pauză cu dezbateri pe tema educației. Japonia, invitatul de onoare în 2022 | AUDIO

Salonul de carte Bookfest se întoarce după trei ani de pauză forțată, cauzată de pandemie. Evenimentul debutează peste două săptămâni, pe 1 iunie, și găzduiește sute de lansări, dezbateri pe tema educației și programe speciale pentru copii. Organizatorii anunță că Japonia este invitatul de onoare al ediției din acest an, iar intrarea este liberă.

Titluri celebre semnate de scriitori niponi și benzile desenate Manga vor avea standuri speciale la Romexpo, spune Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România. O serie de scriitori japonezi vor veni la București pentru eveniment.

Oficialul mai spune că au fost pregătite o serie de evenimente care să îi poarte pe cititorii români printre tradițiile japoneze, inclusive dansuri, poezie și pictură.

Educația, unul dintre subiectele importante care vor fi discutate la Bookfest

De asemenea, Bookfest va găzdui și zeci de lansări ale scriitorilor români, de la numeroase edituri, dar și câteva dezbateri pe diverse teme. Educația este unul dintre subiectele importante care vor fi luate în discuție. Vor fi invitați activiști, jurnaliști, psihologi, dar și scriitori.

Lidia Bodea, organizator Bookfest: Îi avem invitați pe Emilia Șercan, Valeriu Nicolae, Doru Căstăian

„Ce ne facem cu România needucată? Îi avem invitați acolo pe Emilia Șercan, Valeriu Nicolae, Doru Căstăian. Cum ajung copiii din mediile defavorizate la școală, cum ajung să facă față solicitărilor actuale ale școlii. Cum s-au descurcat acești copii în pandemie”, a spus Lidia Bodea, vicepreședinte al Asociației Editorilor din România și organizatorul Bookfest.

Bookfest revine după trei ani de pauză, cu intrare la liberă. Se va desfășura între 1 și 5 iunie la centrul Romexpo din Capitală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru România: Mobilitate, bunăstare, educație și legislație aliniată la dreptul european. VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.