Confidenţialitate

Bonusuri pentru angajații CNADNR în 2016: tichete de masă și tichete pentru copiii angajaților

Compania de Autostrăzi vine cu precizări în privința primelor de 21 de milioane de lei pe care ar urma să le acorde angajaților.

Suma apare în proiectul de buget al CNADNR.

Într-un comunicat de presă, instituția susține că acești bani nu ar reprezenta bonusuri, ci drepturi ale salariaților negociate în contractul colectiv de muncă.

E vorba, între altele, de tichete de masă și tichete oferite copiilor minori ai salariaților.

În proiectul de buget al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, la cheltuieli cu personalul, este prevăzută suma de peste 21 de milioane de lei, bonusuri pentru angajați.

Compania susține că nu ar fi vorba de prime pentru performanțele salariaților. Aceste bonusuri reprezintă tichete de masă în valoare de 14 milioane de lei. Iar restul, de 7 milioane și jumătate, reprezintă ajutoare pentru boli grave sau incurabile, ajutoare pentru înmormântare, ajutoare pentru naștere și tichetele oferite copiilor minori ai salariaților.

Tot în buget e prevăzută și creșterea cheltuielilor salariale cu 11% față de anul trecut, la aproape 310 milioane de lei. Compania explică această majorare prin faptul că își va extinde activitatea. De exemplu, spun oficialii CNADNR, e nevoie de suplimentarea personalului pentru gestionarea fazei de proiectare și de obținere a avizelor de mediu, dar și de angajați care să urmărească proiectele aflate în derulare.

Compania de drumuri a inaugurat anul trecut doar 46 de kilometri de autostradă, dar tot în 2015 au fost închiși 22 de kilometri de autostradă între Cunța și Săliște, după ce au fost descoperite infiltrații sub asfalt. În acest an, oficialii promit că vor fi inaugurați doar 80 de kilometri de autostradă.