Bonificații pentru cei ce își achită integral obligațiile fiscale până pe 30 iunie

Cei care au depus deja Declarația unică pentru veniturile de anul trecut fără acordarea bonificațiilor pot depune până la sfârșitul acestei luni o declarație rectificativă.

Anunțul vine de la ANAF, care precizează că măsurile legislative din domeniul fiscal pentru reducerea impactului epidemiei au determinat modificarea Declarației unice.

Ultima zi de depunere a acesteia este 30 iunie 2020.

Cine depune până la sfârșitul lunii Declaraţia unică privind venitul realizat anul trecut beneficiaza de o serie de bonificaţii:

Pentru plata impozitului pe venit si a contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate, pentru 2019 se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale sunt achitate până la 30 iunie.

La fel, cine depune Declaraţia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanţă beneficiaza de reducere de 5% din impozitul pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a celei de sănătate, daca isi plateste integral datoriile la fisc.

Astfel de bonificații primesc si persoanele – care în 2019 – au realizat venituri pentru care trebuie sa depuna doar Declaraţia unică privind venitul estimat, precum si cele care au optat pentru plata CAS sau a CASS.

Bonificația se determină de contribuabil și se evidențiază în mod distinct în Declaraţia unică.

Cine a depus Declaraţia unică fără acordarea bonificaţiilor, poate beneficia reduceri doar daca depune o declaraţie rectificativă până la 30 iunie inclusiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS