Confidenţialitate

Bonele pentru copii, la mare căutare după 15 mai | AUDIO

Părinţii sunt în căutare disperată de bone pentru copii. După 15 mai, o dată cu terminarea stării de urgenţă, mulți se întorc la muncă.

În condițiile în care creșele și grădinițele, atât cele de stat, cât și cele private, rămân închise, principala preocupare a părinților este în grija cui își lasă copiii.

O bonă costă, în medie, între 2.500 şi 4.000 de lei în Bucureşti, în funcţie de pretenţii.

Mai nou, părinţii cer acum ca bona să-şi facă test COVID, a declarat – pentru Mediafax – Antoaneta Istrate, manager agenţie de recrutare:

Sunt părinţi care au spus: atunci când va veni prima oară o persoană pe care nu o cunosc, dar nu numai, când voi relua colaborarea cu bona, vreau să îşi facă acel test. Îl plătesc eu, îl asigur eu. Înainte, de exemplu, pentru bone interne, adică persoane care lucrau în familie, se asigura cazare, masă şi salariu, beneficiul de salariu net era peste 3.000 de lei, 3.500 lei, 4.000 de lei. Pentru un program full time, 8 ore, 5 zile pe săptămână, oferta era undeva între 2.500 şi 3.000 de lei net”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Părinţii cu copii de peste trei ani vor ca bonele să fie în pas cu tehnologia, mai spune Antoaneta Istrate:

“Trebuie să fie o persoană dinamică, în primul rând, educată, cu experiență, care să aibă cunoștință despre cum funcționează gadgeturile, tehnologia, și care să poată asista copilul pe nivelul pretențiilor copilului, nu ale părinților neapărat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.