Confidenţialitate

Bon Jovi este Superstarul Zilei de luni, 24 septembrie

La Europa FM, cum prinzi Superstarul Zilei cu o piesă la radio, câștigi 100 EURO pe loc!

Superstarul Zilei este anunțat în direct, în Deşteptarea, de Vlad, George și Luca, iar până la ora 19:00 aduce 100 EURO ascultătorilor fideli cum se aude la Europa FM cu o piesă.

Luni, 24 septembrie, Superstarul Zilei este trupa Bon Jovi.

Trupa Bon Jovi, formată din solistul Jon Bon Jovi, chitaristul Richie Sambora, pianistul David Bryan și toboșarul Tico Torres, a luat naștere în 1983 la Sayreville, New Jersey.

Numele formației vine de la solistul acesteia, Jon Bon Jovi, pe numele lui complet John Francis Bongiovi.

La început cântau prin diverse cluburi, până când au fost descoperiți de muzicianul Derek Shulman. Au obținut un contract cu PolyGram Records și au scos primul lor album ”Bon Jovi”, pe 22 ianuarie 1984.

Doi ani mai târziu, au cucerit definitiv scena muzicii rock odată cu lansarea albumului de debut ”Slippery When Wet” din 1986. Single-urile ”You Give Love a Bad Name“, “Wanted Dead or Alive” și “Living on a Prayer” i-au propulsat pe cei patru componenți în rândurile superstarurilor. Bon Jovi a devenit cea mai mare trupă rock din America la acea vreme, cu vânzări de peste 120 de milioane de albume la nivel mondial.

În 1988, urmează un alt succes mondial. Au lansat albumul ”New Jersey”, considerat drept o capodoperă pop-metal. Discul conține hit-uri precum “Bad Medicine“, “Lay Your Hands on Me” şi “I’ll Be There for You“.

A urmat o pauză de un an și jumătate în care atât Jon Bon Jovi, cât și chitaristul Richie Sambora s-au axat și pe cariere solo. În 1990, Jon Bon Jovi creează sountrack-ul “Blaze of Glory” pentru filmul “Young Guns II“. Piesa a câștigat Globul de Aur și a urcat pe locul 1 în Bilboard Hot 100. În 1991, Sambora scoate primul său album solo, ”Stranger in This Town”.

La scurt timp, în 1992, trupa s-a reunit și a lansat cel de-al cincilea album, ”Keep the Faith”. Cu piesele “Bed of Roses“, “Keep the Faith” și “In These Arms“, discul a intrat pe locul 5 în topul US Bilboard 200 și a primit de două ori discul de platină, însemnând vânzări de peste 2 milioane de copii.

Odată cu trecerea timpului, Bon Jovi a reușit să-și păstreze popularitatea şi să rămână în topuri mai bine de trei decenii. Au înregistrat albume precum ”These Days”, ”Bounce” sau”Have A Nice Day”, ”Lost Highway”.

După lansarea celui de-al 12 lea album, ”What About Now”, Sambora a părăsit formația și a fost înlocuit de chitaristul Phil X.

Cel mai recent album al trupei,This House Is Not for Sale”, a fost lansat în 2016. “Albumul este despre integritate. Integritatea contează, iar noi ne aflăm într-un punct al carierei în care nu mai avem nimic de dovedit”, a spus Jon Bon Jovi.