Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, urmărită penal

Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD Liviu Dragnea, este urmărită penal de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu.

Aceasta a fost audiată astăzi de procurori. Faptele de corupție ar fi fost comise în perioada în care Bombonica Prodana lucra la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. În același dosar mai sunt urmărite penal alte 4 persoane care au lucrat în aceeași instituție.

 

Bombonica Prodana ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu între 2008 și 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și de șef Serviciu din cadrul Protecției Copilului Teleorman.

Mai exact, fosta soție a lui Liviu Dragnea ar fi închis ochii atunci când două angajate ale instituției au lipsit de la serviciu și nu au respectat contractul de muncă și fișa postului, deși acestea și-au încasat salariile. Potrivit DNA, Bombonica Prodana și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu pentru că nu le-a sancționat pe angajate.

În acest dosar mai sunt acuzate alte 4 persoane, tot pentru abuz în serviciu și fals intelectual. E vorba de Floarea Alesu, fost director al Protecției Copilului Teleorman, Jenica Dumitru, Constantin Balaban și Remus Ionuț, toți angajați la aceeași instituție. Potrivit DNA, între 2006 și 2013 Floarea Alesu și Dumitru Jenica ar fi menținut în funcții 4 angajați ai Direcției, deși aceștia nu au venit deloc la serviciu, dar și-au luat salariile, în total 150.00 de lei, prejudiciul adus statului. Ceilalți doi suspecți au falsificat unele documente pentru a justifica prezența angajaților la muncă. Floarea Alesu este judecată într-un alt dosar, pentru trafic de influenţă.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS