Confidenţialitate

Un spital, o clădire minieră și alte infrastructuri civile în Ucraina, avariate în urma bombardamentelor rusești din cursul nopții. 3 persoane, ucise | AUDIO

3 persoane au fost ucise şi 8 au fost rănite în Ucraina în timpul unor bombardamente ruseşti în regiunile Doneţk şi Harkov. Un spital, o clădire minieră şi alte infrastructuri civile au fost avariate – a anunţat armata ucraineană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Forţele aeriene ale Ucrainei spun că armata rusă a lansat patru rachete ghidate, o rachetă de croazieră şi 11 drone de atac în regiunile Doneţk şi Harkov, dar ucrainenii au precizat că au reușit să distrugă racheta de croazieră şi zece drone.

Atacurile au avut loc în cursul nopţii și au vizat un spital, o clădire minieră şi alte infrastructuri civile. Ucrainenii nu au precizat în comunicatul de presă dacă atacul rus a făcut victime, sau dacă spitalul mai funcţionează.

Săptămâna trecută, cel puţin 4 persoane a fost ucise în aceeași zonă după ce trupele Moscovei au bombardat un imobil rezidenţial.
Ucraina a declarat deja că se pregăteşte de o înmulţire a atacurilor ruse, în special împotriva instalaţiilor sale energetice, odată cu instalarea temperaturilor negative.

Anul trecut, bombardamentele ruse asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei au lăsat mii de persoane în frig şi întuneric perioade lungi de timp. De atunci, Kievul a primit mai multe sisteme de apărare aeriană din partea aliaţilor săi.

Kremlinul a declarat la acea vreme că Ucraina este responsabilă pentru suferinţele civililor legate de întreruperile lungi de curent, deoarece refuză să accepte condiţiile fixate de Moscova pentru a pune capăt conflictului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SONDAJ IRSOP: Peste 30% dintre români, îngrijorați de conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu | AUDIO