Bomba de aviaţie găsită pe un şantier din Giurgiu a fost ridicată pentru a fi detonată în condiții de siguranță

Bomba de aviaţie de 250 de kilograme descoperită luni dimineaţă de către mai mulţi muncitori în zona şantierului naval din municipiul Giurgiu a fost ridicată pentru a fi detonată în condiţii de siguranţă.

Aproximativ 700 de persoane care au fost evacuate din zonă pe timpul operaţiunii de ridicare a muniţiei au revenit în şantier şi la locuinţele lor din apropierea acestuia.

Pirotehnicienii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cei din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani au ridicat, luni după-amiază, bomba de aviaţie de 250 de kilograme care datează din al doilea război mondial şi care a fost descoperită în zona şantierului naval din municipiul Giurgiu, aceasta urmând a fi detonată tot luni, în condiţii de siguranţă, anunţă un comunicat al IGSU.

Conform sursei citate, operaţiunea de detonare va avea loc în poligonul neamenajat din localitatea Bălănoaia.

Întrucât bomba a fost descoperită la o distanţă de aproximativ 500 de metri faţă de cele mai apropiate locuinţe, autorităţile au dispus preventiv evacuarea a peste 700 de persoane aflate în proximitate. După ridicarea muniţiei, interdicţia a fost ridicată, acestea au revenit în şantier ori la locuinţele lor.

Specialiştii IGSU au verificat zona unde a fost descoperită muniţia, fără a fi identificate alte astfel de elemente care să pună în pericol siguranţa localnicilor, precizează sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS